Trainingen en workshops

Training:  Grip op je leven met Mindfulness   

Maak kennis met Mindfulness, door met aandacht te onderzoeken wat jouw bezig houdt, wat zijn je negatieve gevoelens en gedachten en hoe bepalen zij je leven. We leren werken met de adem,  worden lichaamsbewust en je krijgt daardoor meer grip op je leven. Je kunt andere keuzes gaan maken, waardoor het leven verrijkt. Mindfulness helpt heel goed bij angst, piekeren, stress en somber zijn, voor mensen die niet tevreden zijn met hoe het leven nu gaat.  De oefeningen kun je  thuis zelf toepassen.  Wat kost energie en wat geeft energie in je dagelijks leven? waar wil je meer van? waar wil je minder van? en hoe doe je dat dan?  daar gaat het over op de training.

  1. Kennismaken met Mindfulness
  2. Opfrissen en verdiepen van je Mindfulness en Zelfcompassie
  3. Mindfulness voor doelgroepen.
  4. Girls talk, let’s talk
  5. Women talk, let’s talk                                         

Heb je veel problemen of een traumatische ervaring achter de rug, dan kan het beter voor je zijn eerst een individueel traject Mindfulness te volgen. Dan wordt er op maat voor jou een oefenprogramma opgesteld en ingeoefend samen op de praktijk in Poeldijk.

Kennismaken

Ik ben Jacqueline Grootscholten ( 1954), verpleegkundige, trainer/coach en therapeut. Ik heb een gezondheidspraktijk in Poeldijk. Ik verbind de reguliere gezondheidzorg met Oosterse geneeswijzen tot een mooi geheel.  Naast trainingen beid ik ook individuele hulp en begeleiding in de praktijk in Poeldijk.

Je bent van harte welkom!

0174 245206 /0615563829
jacquelinegrootscholten@hotmail.com
www.jacquelinegrootscholten.nl

Ervaringen

1) Ervaring van een deelnemer van de beginnerstraining Mindfulness

Al een aantal jaren las ik boeken over mindfulness (boeken van onder andere Eckhart Tolle,
Thich Nhat Hanh, Scott Kiloby e.a.).En al die jaren probeerde ik het ook in praktijk te brengen.
Wat mij daarin echter ontbrak was praktisch “gereedschap” om het gelezene toe te passen.
Dat gereedschap heb ik in deze mindfulnesscursus van Jacqueline gevonden.

In de cursus leer je vooral mindfull te zijn. Na iedere cursusavond krijg je huiswerk. Dat huiswerk hoef je niet leuk te vinden, dat moet je alleen maar doen”

Dit is een slogan uit de documentatiemap die je krijgt. En mijn ervaring is dat het ook echt zo werkt. Door iedere dag thuis een tijdje mindfulness te beoefenen, ervaar je pas wat het effect ervan is. Ik kan aan het eind van de cursus wel zeggen dat hij mij heeft gebracht waar ik naar op zoek was. Met het uiteindelijke resultaat ben ik erg blij. Ik weet nu ook dat als ik mindfulness verder wil ontwikkelen, dat serieuze oefening vraagt.

Het komt je niet aanwaaien; je moet duidelijk de intentie hebben er wat van te maken
en er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Ik vond de cursusavonden erg plezierig; de sfeer was aangenaam en er was een goede afwisseling tussen oefening en theorie. Ook was er volop gelegenheid om vragen te stellen en zaken ter sprake te brengen. De avonden vonden plaats in een van de ruimtes in de Cultuurschuur die door onze hele groep als heel plezierig werd ervaren.

Hartelijke groet, Edith.

2) Ervaring van een deelnemer van de gevorderde training Mindfulness

Hallo Jacqueline,

Bedankt voor de fijne cursus, het was voor mijn iedere week een rust puntje
en ik heb er veel van geleerd. De groep was ook heel leuk en gezellig onderling.
Ik wil er graag mee verder gaan ik merk dat het voor mij heel goed is.
Nogmaals bedankt en een fijne vakantie.

Groetjes, Carla.