Kinderen

Hulpvragen van ouders en /of kinderen en behandelwijzen

  • Huilt je kind veel?
  • Heeft je kind veel buikkrampen of moeilijke stoelgang?
  • Slaapt je kind onrustig?
  • Heb je het gevoel dat je kind geen band met je opbouwt?
  • Heb je zelf moeite om de band op te bouwen?
  • Is je kind vaak boos en maakt het ruzie?
  • Heeft je kind faalangst of gedraagt hij/zij zich teruggetrokken?
  • Heeft je kind last van pesten, of pest hij/zij zelf?
  • Is je kind moeilijk te bewegen tot actie?
  • Heeft je kind last (gehad) van een ingrijpende gebeurtenis zoals bijvoorbeeld lang in de couveuse, ziekenhuisopname, geweld, ongeval, misbruik, gepest, scheiding ouders?

Methoden

Spheroskindermethode

Ik werk het liefst met de Spheroskindermethode van dhr Cees Visser.
( http://www.spherosschool.nl)

Aan de hand van de hulpvraag en de problemen die er zijn wordt er intuïtief gekeken en gevoeld wat er nodig is voor het kind. Daardoor sluit deze methode precies aan daar wat er nodig is. Het is een veilige methode.

Er wordt samen met het kind en de ouder(s) een route gelopen die past bij de problematiek die er speelt op dat moment. Met behulp van het zelfgenezend vermogen, het magisch denken en kosmische energie komt er balans. Op deze manier kunnen negatieve celherinneringen worden omgezet en getransformeerd. Dit geeft vitaliteit en een postitieve wending in de ontwikkeling, het leren en het gedrag van het kind.
In kleine stapjes zijn er veranderingen mogelijk die het welbevinden en  de levenskwaliteit  verbeteren.
(Onderaan deze pagina zijn ervaringen beschreven door een moeder waarvan haar zoon mooie veranderingen heeft doorgemaakt met de spheroskindermethode)

Klankschaalmassage

Dit werkt heel ontspannend en ook in de diepte in het lichaam en de organen zijn de vibraties en trillingen lang voelbaar.

Advies in de opvoeding aan ouder(s) en of verzorgers

Wil je meer informatie?

Maak vrijblijvend en kosteloos een afspraak op de praktijk.

Info

Ervaringen met de spheroskindermethode

Ervaring van een moeder met haar 8 jarige kind in de praktijk 

Nadat ik zelf ook goede ervaringen heb opgedaan bij Jacqueline in therapie, dacht ik zou het wat zijn voor mijn zoon van 8? Hij heeft boze buien wisselende stemmingen.eigenlijk al vanaf baby af aan. Naar mate hij groter werd werd dit steeds meer een probleem. Op school maar ook binnen het gezin een kortlontje boze woede buien, slaan schoppen. Zich altijd met andere bemoeien. Lichamelijk onrustig. Sinds dat we gestart zijn met de visualisatieoefeningen bij Jacqueline  is hij een heel stuk vooruit gegaan. Het is nog niet over maar wel enorm verbeterd. Meer stabieler en meer bewust waar hij nu mee bezig is. Beter corrigeerbaar. Zelf had hij zo iets van huh… stom moet ik daar weer heen! Maar hij ziet en hoort alles heel duidelijk tijdens de meditatie dus dat is prachtig om te zien. Een mooie lucht of regenboog. Ook praat hij er graag over hoe het nu met hem gaat en stelt hij diverse vragen aan Jacqueline.

Inmiddels gaat hij met plezier hier naar toe. En ik ben blij dat ik deze stap heb genomen. Het is helemaal niet zweverig, nee,  hoor wel heel bijzonder.   Na afronding van totaal 10 sessies met haar zoon, evalueerde moeder het proces van verandering van haar zoon als volgt:   Onlangs zijn wij voorlopig voor de laatste keer naar Jacqueline geweest. ( mei 2014) Wat mijn zoon ziet tijdens de behandeling is prachtig wolken, gouden kroon van de koning, ook krijgt hij soms innerlijk tips die hem gelukkig kunnen maken. Ineens kwam hij met het beeld van een schepnet. Wat was daar toch mee… Hij wilde of een schepnet of vissen vangen daar hadden we het al over gehad maar kwamen er niet uit. Eens per week met een schepnet bezig zijn in een meertje daar voelt hij zich gelukkig bij. Het was die tip die mijn zoon hoorde. Hij hoort en ziet alles op dat moment en dat is mooi om te zien. De boze buien zijn er nog wel, maar hij is beter te corrigeren en de buien zijn er minder vaak. Hij is aanspreekbaar op zijn gedrag! Zijn concentratie is ook stukken vooruit gegaan. Op school is hij onwijs gegroeid in zijn ontwikkeling en ook daar geven ze aan dat hij een stuk rustiger is geworden. Hij blijft nu buiten de conflict situaties op school want hij ziet beter wat de gevolgen voor hem zelf zullen zijn. Wat ik ook zie is dat hij zich beter kan inleven in de ander en deze ook bereid is te helpen. Krijgt dan weer een complimentje en dit vindt hij natuurlijk leuk om te horen tja, wie niet? Door hem meer te prijzen en te zeggen wat hij goed doet, dat ik trots op hem ben geeft hem meer zelfvertrouwen. Terwijl ik voor de therapie bijna alleen maar aan het corrigeren was. Dat is een positieve omslag. Ik ben super blij met de bezoekjes aan Jacqueline. Niet twijfelen maar doen!! Want zie het als een kans om jou zoon of dochter beter in zijn vel te laten zitten. En weet ik uit ervaring dat het werkt!.   Na een aantal jaren komt de moeder weer voor een hulpvraag voor haar zoon. Het gaat op zich goed met hem. Hij zit nu op de MAVO, maar kan misschien naar de HAVO. Hij is inmiddels 13 jaar. Hij heeft moeite met spelling. Als het niet lukt gooit hij het bijltje erbij neer. Haar vraag aan mij: Kun je daarin iets betekenen, dat zijn spelling beter wordt. Ik antwoordde: ik ga het proberen.   Na 7 sessies vraag ik moeder hoe het gaat, ook qua gedrag. moeder antwoordt het volgende:

M. knuffelt met mij regelmatig en het contact met zijn zus is verbeterd en hij is liever en heeft meer voor zijn zus over.
Soms voelt hij zich achtergesteld of feedback valt niet goed dan is het soms huilen. Boze buien zijn een stuk minder geworden. En niet meer zo heftig.

Op school haalt hij 8 a 9 en soms een onvoldoende. Dan geeft dan aan er even geen zin in te hebben.

Je bent van harte welkom!

Wil je ook eens praten en overleggen of ik iets kan betekenen voor je kind?  bel gerust voor een vrijblijvend advies 06 15563829 of mail jacquelinegrootscholten@hotmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.